ČLÁNOK




Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli na presune pracovnej sily
17. decembra 2021

Potravinári, gastro sektor a cestovný ruch sa dohodli na presune pracovnej sily. Z gastro prevádzok sa presunie pracovná sila do podnikov na výrobu potravín. Informuje o tom platforma Stále máme chuť v tlačovej správe.

„Dávame možnosť všetkým potravinárskym prevádzkam nahlasovať počet chýbajúcich kapacít v logistike a vo výrobe. Na druhej strane prevádzky cestovného ruchu, či už hotely, reštaurácie alebo iné zariadenia zápasiace s nadbytkom pracovnej sily majú možnosť nahlásiť počet zamestnancov, ktorých môžu uvoľniť na prácu v potravinárskych podnikoch. Výhodou je, že zamestnanci v hoteloch a reštauráciách sú držiteľmi zdravotných preukazov, ktoré sú na prácu v potravinárskej výrobe nevyhnutné,“ uviedla riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová.

K presunu dochádza v dôsledku opatrení na zabránenie šírenia pandémie Covid-19, ktoré obmedzili prevádzky pôsobiace v gastro sektore. Potravinárske podniky však zápasia s poklesom počtu zamestnancov. Zapožičiavanie si zamestnancov tak bude slúžiť ako nástroj pre vzájomné informovanie o počte pracovníkov, ktorých má cestovný ruch k dispozícii s potravinárskymi podnikmi, ktoré v čase pandémie koronavírusu potrebujú pracovnú silu do výroby či logistiky.


Tento projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu

KURZY

3. 3. 2025

USD 1,047 0,005
CZK 25,097 0,068
GBP 0,825 0,001
HUF 400,430 0,930
CAD 1,510 0,008

SPOLUPRÁCA




SSDS

SAF

ReFIS